Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

KI: Hushållen något mer positiva

Ekonomi • Publicerad 5 juni 2020
Konjunkturinstitutets senaste mätning visar att stämningsläget bland hushållen har förbättrats en aning under andra halvan av maj. Arkivbild.
Konjunkturinstitutets senaste mätning visar att stämningsläget bland hushållen har förbättrats en aning under andra halvan av maj. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Stämningsläget i svenska hushåll är fortfarande svagare än normalt men förbättrades något under andra halvan av maj, enligt Konjunkturinstitutet (KI).

På grund av coronapandemin publicerar KI extra mätningar av sina olika så kallade konfidensindikatorer. Hushållens konfidensindikator ökade till 80,6 under perioden 16–31 maj, 3,3 enheter högre jämfört med perioden 1–15 maj.

Främst är det synen på den egna ekonomin som har blivit mer positiv. Inställningen till hur Sveriges ekonomi ska utvecklas de närmaste tolv månaderna har också blivit mindre negativ.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons