Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kidnappning av kvinnliga studenter i Nigeria

Beväpnade män rapporteras ha kidnappat fler än 30 personer, inklusive minst 24 kvinnliga studenter, i samband med att ett universitet i den nordvästliga delstaten Zamfara attackerades.
Nigeria • Publicerad 23 september 2023

Boende i området säger till nyhetsbyrån AFP att tiotals beväpnade män från kriminella gäng bröt sig in i hus med kvinnliga hyresgäster strax före gryningen i fredags. Enligt vittnesmålen tog angriparna kvinnorna med sig.

– De tog med sig minst 24 kvinnliga studenter och två manliga, varav en är anställd på universitetet, säger en person vid namn Musa, som bor nära byggnaderna där offren befann sig.

Annons

Senare rapporteras militären ha kopplats in och sex av de kvinnor som kidnappats uppges ha fritagits.

– Sex av de kvinnliga studenterna har räddats av soldater som förföljde terroristerna in i skogen, berättar en soldat som inte vill säga sitt namn.

Zamfara är en av flera delstater i nordvästra och centrala Nigeria som terroriseras av kriminella gäng som attackerar bostadsområden. Angriparna dödar eller för bort boende – och bränner ner bostäder efter att ha plundrat dem.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons