Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Klottrare ska betala 215 000 kronor i skadestånd

Brott • Publicerad 12 augusti 2023
En klottrare ska betala 215|000 kronor i skadestånd för att ha sprayat sin tagg, sin signatur, på flera fastigheter i Laholm. Arkivbild.Foto: Helena Landstedt/TT

En klottrare i Laholm ska betala 215 000 kronor i skadestånd efter omfattande klotter i staden, rapporterar Laholms Tidning.

Den 25-årige mannen avslöjades efter att han beväpnad med en yxa försökt råna en 15-årig pojke sommaren 2022. När klottraren greps av polis hade han en väska innehållande sprayfärg, en teckning och en bok som kunde knyta honom till den tagg (signatur) som klottrats på flera fastigheter.

Annons

Klottraren dömdes i höstas till fängelse i ett år och åtta månader. Under fängelsetiden sammanställde åklagaren ett åtal med 48 åtalspunkter mot klottraren gällande skadegörelse.

25-åringen har erkänt cirka ett dussin av taggarna, men uppger att vänner till honom gjort de andra. Halmstads tingsrätt avfärdar detta som en efterhandskonstruktion och dömer honom till skyddstillsyn och att betala över 215 000 kronor i skadestånd till flera fastighetsägare.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons