Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kommunanställd betalade ut miljoner fel

Brott • Publicerad 26 september 2023
En kommunanställd i Uddevalla har polisanmälts, misstänkt för att ha betalat ut miljoner kronor i felaktiga försörjningsstöd. Arkivbild.
En kommunanställd i Uddevalla har polisanmälts, misstänkt för att ha betalat ut miljoner kronor i felaktiga försörjningsstöd. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

En anställd i Uddevalla kommun är misstänkt för att medvetet ha betalat ut miljontals kronor i felaktiga försörjningsstöd, rapporterar lokala medier.

Utbetalningarna, som ska ha skett systematiskt mellan 2020 och 2023, har gjorts till bankkonton tillhörande personer som inte har rätt till stödet. Sammanlagt handlar det om ett miljonbelopp, men pengarna har fördelats på mindre summor vilket gjort det svårt att upptäcka.

Annons

Det hela upptäcktes därför först när kommunen gjorde en intern kontroll av utbetalningarna. Kommunen har nu polisanmält händelsen och inlett en process för att avskeda den anställde.

– Vi har startat en extern utredning av våra interna system för att gå till botten med problemet och vi väntar på vad denna utredning kommer att visa, säger kommundirektören Malin Krantz till Göteborgs-Posten.

– Vi kommer göra allt vi kan för att undvika att något liknande ska kunna inträffa igen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons