Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kommunen: Ingen kränkning på gymnasieskolan

Skola • Publicerad 11 februari 2022
De två rektorerna har fått lämna sina uppdrag på skolan. Arkivbild.
De två rektorerna har fått lämna sina uppdrag på skolan. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Två av fem rektorer vid en gymnasieskola i Jönköping anmäldes förra året för kränkning efter att interna omdömen om personalen av misstag spritts via mejl. Nu slår en extern utredning fast att händelsen inte uppfyller kriterierna för kränkning, enligt ett pressmeddelande från Jönköpings kommun.

De två rektorerna har efter överläggningar dock fått lämna sina rektorsuppdrag för nya arbetsuppgifter inom utbildningsförvaltningen.

"Som arbetsgivare tar vi kraftigt avstånd från den här typen av omdömen även om utredningen visar att det som skrevs inte uppfyllde kriterierna för kränkningar. Följden av detta blev att vi som arbetsgivare agerade och de båda anställda kunde inte vara kvar som rektorer på den arbetsplatsen eftersom förtroendet var förbrukat", säger utbildningsdirektör Göran Isberg i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons