Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Koppleri i massagesalonger – kvinna döms

En kvinna som drivit salonger för thaimassage i Västsverige döms till fängelse i tre år och tre månader för grovt koppleri. Enligt domen förekom tusentals sexköp på massagesalongerna.
Brott • Publicerad 11 februari 2022
En kvinna i 50-årsåldern som drivit en rad massagesalonger döms till drygt tre års fängelse för grovt koppleri. Arkivbild.
En kvinna i 50-årsåldern som drivit en rad massagesalonger döms till drygt tre års fängelse för grovt koppleri. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Kvinnorna som arbetade på salongerna kände sig tvungna att sälja sex, eftersom lönen de fick för att utföra vanlig massage var så låg, skriver Göteborgs-Posten.

Under de cirka tio månader som åtalet gäller förekom tusentals tillfälliga sexuella förbindelser mot ersättning på 13 olika massagesalonger, enligt tingsrättens dom.

Annons

När polisen fattat misstankar mot salongerna, fick manliga poliser beställa tider för att se vad som hände. En av polismännen fick en prislista med sexuella tjänster som erbjöds. Sedan visade han sin vigselring, klädde på sig och gick därifrån.

Den nu dömda kvinnan nekar till brott. Hon uppger att hon inte känt till någon sexhandel på salongerna.

– Jag har en regel som förbjuder det. Det finns anslag uppsatt på dörren till ingången, har kvinnan sagt i ett förhör, enligt GP.

En man som varit delaktig i verksamheten döms till fängelse i ett och ett halvt år. Även han nekar till brott.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons