Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kort nordkoreanskt svar om flyende soldaten

Nordkorea • Publicerad 1 augusti 2023
Nordkorea har erkänt FN:s begäran för information utan att ge ytterligare detaljer. Arkivbild.
Nordkorea har erkänt FN:s begäran för information utan att ge ytterligare detaljer. Arkivbild.Foto: Ahn Young-joon/AP/TT

Nordkorea har svarat FN angående Travis King, den amerikanske soldat som gripits av Nordkorea efter att han olovligen korsat gränsen till landet. Men så mycket till svar var det inte, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Pentagons presstalesperson, brigadgeneral Patrik Ryder, sade på en presskonferens att Nordkorea bara kommit med en bekräftelse om att de tagit emot FN:s begäran om information om soldaten.

Annons

– Jag kan bekräfta att Nordkorea har svarat FN, men jag har inga större framsteg att berätta om, sade Ryder.

Omständigheterna kring hur den 23-årige amerikanen överhuvudtaget hamnade vid gränsen är oklara. King ska ha släppts efter att ha suttit frihetsberövad, anklagad för misshandel. Han ska ha eskorterats till en flygplats för att föras tillbaka till USA.

På något sätt lämnade han flygplatsen och anslöt senare till en guidad tur i den sydkoreanska gränsbyn Panmunjom. Där påstås han skrattande ha sprungit över gränsen till Nordkorea.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons