Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kraftig brand i Bjuv

Brand • Publicerad 9 augusti 2023
En kraftig brand utbröt i en industrilokal i Bjuv under natten. Arkivbild.
En kraftig brand utbröt i en industrilokal i Bjuv under natten. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

En kraftig brand har inträffat i en industrilokal i Bjuv utanför Helsingborg, rapporterar Expressen. Branden ska ha börjat i en bil i ett garage och ha fått fart av en oljeläcka i byggnaden, enligt polisen, som fick larm om branden strax före klockan elva på tisdagskvällen.

Räddningstjänsten jobbar fortfarande på onsdagsmorgonen med att försöka släcka branden. Insatsen har dock för närvarande avbrutits och räddningstjänsten avvaktar på håll, eftersom gasflaskor finns i byggnaden och det är risk för explosion. Ingen har skadats i branden, som ännu är väldigt kraftfull och pådriven av en stark vind. De som befinner sig inom 400 meter från brandens närområde uppmanas stanna inne och stänga dörren, fönster och ventilation.

Polisen har spärrat av platsen och räddningstjänsten beräknar att vara på plats i ytterligare sex timmar, uppgav vakthavande befäl Jimmie Olsson till Expressen vid 6.20-tiden på onsdagsmorgonen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons