Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kraftig uppgång på Hongkongbörsen

Börs • Publicerad 1 juni 2020
Asienbörserna inleder veckan med stigande kurser. Störst var lyftet på Hongkongbörsen. Arkivbild.
Asienbörserna inleder veckan med stigande kurser. Störst var lyftet på Hongkongbörsen. Arkivbild.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Börsen i Hongkong inleder veckan med ett rejält lyft efter beskedet att USA:s president Donald Trump avvaktar med att införa sanktioner mot Kina, en åtgärd som varit på tal efter landets planer på att införa en särskild säkerhetslag i Hongkong.

Hang Seng-index stiger 3,4 procent i den sena handeln. Shanghais kompositindex stiger 2,2 procent.

Annons

Inköpschefsindex för tillverkningsindustrin i Kina steg till 50,7 i maj, den högsta nivån sedan i januari i år, enligt siffror från Caixin, och nivån indikerar att industrin åter visar tillväxt.

Även i Tokyo steg börsen. Nikkei 225-index klättrade 0,8 procent, medan det bredare Topixindexet ökade knappt 0,3 procent.

"Marknaden andades ut i fredags när Trumps väntade presskonferens om Hongkong inte innehöll något mer än (utrikesminister) Pompeos redan kända varningar om att ta bort Hongkongs speciella handelsstatus", säger Tapas Strickland, ekonom vid National Australia Bank, i en kommentar.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons