Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kronprinsessan återinviger Polarbrödsbageri

Inrikes • Publicerad 10 maj 2022
Kronprinsessan Victoria studerar produktionen av polarkakor vid den nyinvigda av anläggningen i Älvsbyn.
Kronprinsessan Victoria studerar produktionen av polarkakor vid den nyinvigda av anläggningen i Älvsbyn.Foto: Pontus Lundahl/TT
Kronprinsessan Victoria inviger Polarbrödsbageriet genom att med ett elegant ryck avtäcka Polarbrödsskylten som på ett mirakulöst sätt var nästan det enda som klarade sig i branden.
Kronprinsessan Victoria inviger Polarbrödsbageriet genom att med ett elegant ryck avtäcka Polarbrödsskylten som på ett mirakulöst sätt var nästan det enda som klarade sig i branden.Foto: Pontus Lundahl/TT

I augusti 2020 drabbades Polarbröds bageri i Älvsbyn i Norrbotten av en kraftig brand. Anläggningen brann ner till grunden, men nu står ett nytt bageri klart att åter förse svenska folket med polarkakor.

Kronprinsessan Victoria fanns på plats tillsammans med prins Daniel för att återinviga den nya brödfabriken som kommer att kunna producera 400 miljoner brödkakor per år.

Polarbröd är ett familjeägt företag med rötter i Älvsbyn sedan 1879.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons