Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kroppsrester funna efter försvunna unga män

Mexiko • Publicerad 17 augusti 2023
Polis och frivilligorganisationer söker ofta efter kvarlevor efter dem som mördats av knarkkarteller i Mexiko. Arkivbild.
Polis och frivilligorganisationer söker ofta efter kvarlevor efter dem som mördats av knarkkarteller i Mexiko. Arkivbild.Foto: Refugio Ruiz/AP/TT

Mexikanska myndigheter har sökt i närmare en vecka efter fem unga män som försvunnit. På torsdagen meddelade polis i delstaten Jalisco att man funnit de fem mördade, med kropparna brända till rester.

Dödsfallen väckte omedelbar och ovanligt stor ilska i Mexiko som vant sig vid brutala mord i skuggan av knarkkartellernas krig om makt, revir och rikedom.

Annons

Polis hittade fyra kranier på ett privat landområde samt brända kroppsdelar i Tlajomulco. Fyndet kunde göras efter det att man hittat de unga männens övergivna fordon, en av dem sönderbränd och med en kropp i det förkolnade vraket.

Men ilskan fick delvis de ovanligt starka proportionerna på grund av bilder som delats på sociala medier, som visade hur knäböjda män med bundna händer blir attackerade med slag och knivhugg. Myndigheter har försökt att styrka bildernas äkthet; men fynden som följde på ett anonymt tips ser ut att bekräfta händelseförloppet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons