Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kraftiga kursfall på Asiens börser

Börs • Publicerad 7 mars 2022
Ledande asiatiska börser sjunker omkring tre procent i den inledande måndagshandeln. Arkivbild.
Ledande asiatiska börser sjunker omkring tre procent i den inledande måndagshandeln. Arkivbild.Foto: Shuji Kajiyama/AP/TT

Det var nedåt på bred front på ledande Asienbörser. Kriget i Ukraina skakar marknaden, vilket tryckt upp oljepriset och får investerare att fly till vad som upplevs som säkra placeringar i statspapper och dollar.

Tokyos Nikkei 225-index låg i den avslutande handeln på minus 2,4 procent, medan det bredare Topix-index hade gått ned 2,5 procent.

Annons

Taiwanbörsen faller med 3,2 procent, medan Seoulbörsens Kospi-index backar drygt två procent. Hang Seng-index på Hongkongbörsen ligger på minus 3,5 procent inför den avslutande handeln.

Börserna i Fastlandskina backar också. Shanghaibörsen ligger på minus 1,9 procent, medan Shenzhenbörsen ligger på 2,5 procent.

Världsmarknadspriset på råolja lyfter med drygt 10 procent till över 130 dollar per fat efter att under nattens handel varit uppe över 139 dollar per fat som högst.

Priset pressas uppåt då marknaden befarar att utbudet kan minska markant om rysk olja inte längre kan handlas till följd av sanktioner eller ett ryskt embargo.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons