Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kvinna åtalad för nyårsmord i Sundsvall

Brott • Publicerad 2 juni 2020
En kvinna åtalas misstänkt för att ha mördat en kvinnlig bekant på nyårsafton. Arkivbild.
En kvinna åtalas misstänkt för att ha mördat en kvinnlig bekant på nyårsafton. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En kvinna i 50-årsåldern har åtalats misstänkt för att ha mördat en jämnårig kvinna i Sundsvall under ett nyårsfirande, rapporterar lokala medier.

Polisen larmades till platsen tidigt på nyårsdagens morgon och den åtalade kvinnan misstänks då ha huggit och stuckit brottsoffret till döds med kniv. Enligt vice chefsåklagare Peter Salzberg var händelseförloppet utdraget.

Annons

De två kvinnorna var bekanta med varandra sedan tidigare och hade träffats i en lägenhet i centrala Sundsvall för att fira nyår tillsammans med en tredje kvinna. Den tredje kvinnan blev vittne till dådet och larmade polisen.

Enligt blodprovsanalyser var den åtalade kvinnan påverkad av både alkohol och droger och säger sig inte komma ihåg mer än enstaka fragment av kvällen. Hon nekar till brott.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons