Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kvinna fick 700 000 kronor felaktigt – åtalas

Brott • Publicerad 1 augusti 2023
En kvinna har åtalats vid Eskilstuna tingsrätt för grovt bidragsbrott. Hon misstänks ha jobbat samtidigt som hon kvitterat ut närmare 700|000 kronor i sjukersättning. Arkivbild.
En kvinna har åtalats vid Eskilstuna tingsrätt för grovt bidragsbrott. Hon misstänks ha jobbat samtidigt som hon kvitterat ut närmare 700|000 kronor i sjukersättning. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

En kvinna i Eskilstuna har åtalats misstänkt för att ha jobbat samtidigt som hon kvitterat ut sjukersättning, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Mellan åren 2017 och 2021 ska hon ha fått drygt 50 utbetalningar på totalt 699 609 kronor via Försäkringskassan. Det ska ha skett samtidigt som hon fick lön från sitt arbete, något hon inte meddelade myndigheten.

Annons

Hon åtalas för grovt bidragsbrott men nekar till anklagelserna och säger att okunskap ligger bakom de felaktiga utbetalningarna.

Åklagaren å sin sida menar att kvinnan mycket väl känt till reglerna och hänvisar till tidigare tillfällen när hon agerat korrekt.

Kvinnan riskerar fängelse i mellan sex månader och sex år om hon fälls för brottet och Försäkringskassan kräver även att hon återbetalar den felaktigt erhållna ersättningen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons