Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Väktare hittade död kvinna i Skövde

Brott • Publicerad 1 mars 2022
Kvinnan hittades död vid en viadukt i Skövde natten mot tisdag. Men polisen tror inte längre att kvinnan bragts om livet. Arkivbild.
Kvinnan hittades död vid en viadukt i Skövde natten mot tisdag. Men polisen tror inte längre att kvinnan bragts om livet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna har hittats död utomhus av en väktare i Skövde vid tretiden natten mot tisdag. Polisen inledde en förundersökning om mord.

Väktaren fann kvinnan vid ett fundament till en viadukt längs riksväg 26. Men efter inledande undersökningar under dagen tonar polisen ner misstanken om brott.

Annons

– Rubriceringen står kvar. Men vi jobbar i nuläget inte utifrån teorin om att någon bragt henne om livet, säger polisen Magnus Karlsson till Skaraborgs Allehanda.

Det är inte ovanligt att polisen vid oklara dödsfall, särskilt utomhus, inleder en förundersökning om mord för att få tillgång till utredningsresurser och lagstöd för insatser.

– Omständigheterna kring det här gör att vi inte kan utesluta brott, därför har vi inlett en förundersökning om mord, förklarade Fredrik Svedmyr, polisens presstalesperson.

Polisen har kunnat identifiera kvinnan och anhöriga är underrättade.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons