Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kvinnor mer rädda för sina grannar än män

Bostad • Publicerad 29 juli 2020
14 procent av de tillfrågade hyresgästerna i en undersökning uppgav att de någon gång varit rädd för en granne. Arkivbild.
14 procent av de tillfrågade hyresgästerna i en undersökning uppgav att de någon gång varit rädd för en granne. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg/TT

Var femte kvinna har någon gång varit rädd för en granne, skriver Hem och Hyra.

Det visar en undersökning som tidningen har gjort tillsammans med opinionsinstitutets Skop, där totalt 1 000 personer som bor i hyresrätt har deltagit.

Annons

18 procent av de tillfrågade kvinnorna uppgav att de någon gång varit rädd för en granne. Av männen uppgav elva procent att de någon gång varit rädd för en granne.

Samtalsterapeuten Eleonore Lind, som arbetar som medlare mellan grannar som inte kommer överens, uppger att rädslan är grogrund för konflikter.

– Jag är säker på att de flesta skulle känna sig mindre rädda om de fick hjälp att samtala med sina grannar, säger hon till Hem och Hyra.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons