Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Labourledare frias för uppmärksammad öl

Storbritannien • Publicerad 8 juli 2022
Labourpartiets ledare Keir Starmer kommer inte behöva böta för ett misstänkt övertramp under pandemin. Arkivbild.
Labourpartiets ledare Keir Starmer kommer inte behöva böta för ett misstänkt övertramp under pandemin. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/poolfoto via AP/TT

Vid sidan av den festskandal som ledde fram till Boris Johnsons avgång har också Storbritanniens oppositionsledare utretts för ett liknande övertramp. Labours ledare Keir Starmer kommer dock inte behöva betala böter.

Utredningen av honom och partiets vice ordförande Angela Rayner läggs ned, meddelar polisen.

Annons

Polisen har tittat närmare på en incident där de två åt indisk hämtmat och drack öl tillsammans med partikollegor i samband med att de bedrev kampanjarbete inför ett lokalval i Durham i nordöstra England. Det skedde samtidigt som stränga smittskyddsregler rådde och befolkningen i övrigt förbjöds att samlas i grupper inomhus.

Händelsen uppmärksammades som "beergate" i brittiska tidningar, vid sidan av "partygate" som gällde Torypartiets olika tillställningar.

Premiärminister Boris Johnson, den nyligen avgångne finansministern Rishi Sunak och många andra dömdes till böter för de regelbrotten.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons