Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lägst nivå uppsagda tjänstemän på 17 år

Ekonomi • Publicerad 4 juli 2022
Rekordfå tjänstemän sades upp under det andra kvartalet. Arkivbild.
Rekordfå tjänstemän sades upp under det andra kvartalet. Arkivbild.Foto: Berit Roald/NTB/TT

1 896 tjänstemän som blivit uppsagda under det andra kvartalet har sökt omställningsstöd hos trygghetsrådet TRR. Det är det lägsta antalet sedan 2005.

Totalt under första halvåret 2022 har 3 734 personer skrivits in hos TRR. Som en jämförelse skrevs 7 276 personer in under första halvåret 2021 och 13 591 personer under första halvåret 2020, två år som var starkt påverkade av corononapandemin.

"Tjänstemännens kompetens efterfrågas över hela Sverige och det är ett styrkebesked från företagen inom det privata näringslivet. Men här finns också en paradox, för samtidigt som hushållen har en allt dystrare syn på ekonomin är arbetsmarknaden fortsatt starkare än på många år. Frågan är hur länge till med tanke på osäkerheten i omvärlden" skriver Johan Lagerhäll, tillförordnad vd på TRR i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons