Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Landsbygdsministern lämnade fel skatteuppgifter

Politik • Publicerad 14 augusti 2023
Landsbygdsminister Peter Kullgren (KD). Arkivbild.
Landsbygdsminister Peter Kullgren (KD). Arkivbild.Foto: Lars Schröder/TT

Landsbygdsminister Peter Kullgren (KD) har lämnat felaktiga uppgifter i sin deklaration – och krävs nu på skattetillägg, rapporterar Dagens Nyheter.

Skatteverket har kommit fram till att Peter Kullgren försökt göra avdrag på drygt 100 000 kronor för ökade levnadskostnader och hemresor, med anledning av dubbel bosättning.

Annons

”Du har genom att begära avdrag för ökade levnadskostnader med ett för högt belopp, och inte lämnat några upplysningar om avdraget, lämnat en sådan oriktig uppgift som medför att skattetillägg ska tas ut”, skriver Skatteverket i sitt beslut, enligt tidningen. Myndigheten anser att ministerns avdrag är cirka 66 000 kronor för stort.

Kullgren ska dessutom betala ett skattetillägg på 14 770 kronor för att enligt Skatteverket ha lämnat "oriktiga uppgifter".

Landsbygdsministern skriver i en kommentar att han gjorde en felaktig tolkning av reglerna.

"På grund av min familjesituation har jag boende både i Karlstad och i Stockholm. Min tolkning av skattereglerna var att de medgav avdrag för dubbelt boende under år 2022", skriver Kullgren som godtar Skatteverkets beslut.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons