Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Provtagning av vårdpersonal ska utökas

Här kan du följa sändningen.
Blekinge • Publicerad 9 april 2020
Foto: Mattias Mattisson

Klockan 13.30 på torsdagseftermiddagen håller Region Blekinge pressträff där man informerar om den senaste utvecklingen kring coronavirusets spridning i länet.

LIVE-TV

Annons

Ny metod för analyser ska möjliggöra fler coronatester

En ny metod ska kunna dubblera antalet analyser. Region Blekinge arbetar tillsammans med Region Kronoberg för att utöka analyskapaciteten för coronatester och därmed kunna testa fler.

Även provtagning av vårdpersonal ska kunna utökas och göras mer tillgänglig. Själva analysen görs av laboratoriet i Växjö.

– Den senaste veckan har vi kunna öka från 500 till cirka 700 prover per vecka. Och med en ny metod som vi testar nu kommer vi förhoppningsvis inom ett par veckor ha möjlighet att analysera cirka 1 500 prover per vecka för både regionerna sammanlagt, säger Oskar Ekelund, verksamhetschef för mikrobiologen i Region Blekinge i ett pressmeddelande.

Tillfällig flytt för jourcentralen i Karlskrona

Jourcentralen i Karlskrona flyttar tillfälligt från Wämö vårdcentral till Lyckeby vårdcentral från och med den 14 april. Flytten är ett steg i sjukvårdens omställning till följd av coronaepidemien.

Flytten innebär att jourcentralen från och med den första vardagen efter påskhelgen har sina lokaler vid mottagningstälten vid Lyckeby vårdcentral.

– Det är viktigt att vi optimerar våra personalresurser i detta läge, för att vi ska få en säker vård för våra patienter och en god arbetsmiljö för vår personal, säger Mats Berggren, som är operativ chef för regional särskild sjukvårdsledning i Region Blekinge i ett pressmeddelande.

Johan SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons