Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Löfven om Anderssons Natoinsats: "Mycket bra"

Den tidigare statsministern och S-ledaren Stefan Löfven tycker att hans efterträdare Magdalena Andersson skött Natoprocessen ”mycket mycket bra”.
Politik • Publicerad 3 juli 2022
Tidigare statsminister Stefan Löfven i Visby under Almedalsveckan på söndagen.
Tidigare statsminister Stefan Löfven i Visby under Almedalsveckan på söndagen.Foto: Henrik Montgomery/TT

– Hon har sett inkluderingen av andra partier och haft ett bra samarbete med Ulf Kristersson och visat att socialdemokrater och moderater kan samarbeta i en sådan fråga. Så det tycker jag har varit väldigt bra, säger han till TT.

Löfven var själv tidigare motståndare till att Sverige ska gå med i Nato.

Annons

– Det händer någonting när Ryssland går in med en fullskalig invasion av ett grannland. Det är ett helt nytt läge, det måste vi inse. Det är utifrån detta som jag tycker att Magdalena har hanterat det här pragmatiskt.

På frågan hur Andersson hanterat Turkiet, som förhalat processen med Sveriges och Finlands inträde i försvarsalliansen, säger Löfven:

– Det är en förhandling som måste vara, och det tycker jag har gjorts på ett väldigt bra sätt. Det måste få ta tid och hon har arbetat tätt tillsammans med Finland och det har varit viktigt.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons