Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lufthansa lyfter på höjd prognos

Aktien i Lufthansa lyfter markant på Frankfurtbörsen, upp med nästan 5 procent. Bakom kursrusningen ligger en andra höjning på två månader av det tyska flygbolagets vinstprognos för 2022.
Ekonomi • Publicerad 13 december 2022
Lufthansa höjer vinstprognosen för andra gången på två månader. Arkivbild
Lufthansa höjer vinstprognosen för andra gången på två månader. ArkivbildFoto: Michael Probst AP/TT

För helåret räknar Lufthansa nu med ett justerat rörelseresultat på 1,5 miljarder euro, vilket kan jämföras med en tidigare prognos på minst 1 miljard euro och en snittprognos bland analytiker på 1,1 miljarder.

Oväntat positiv utveckling i oktober och november ligger bakom prognoslyftet – både vad gäller passagerartrafik, tekniktjänster och frakt. Och bokningsläget pekar mot en fortsatt positiv trend när det gäller passagerartrafiken, enligt Lufthansa.

Annons

Lufthansas prognoshöjning ger en skjuts uppåt även för andra europeiska flygbolag. Air France-KLM-aktien går upp 3,7 procent och British Airways ägaren IAG:s aktie stiger 2,3 procent.

SAS-aktien ligger också på plus efter Lufthansas positiva utsikter, upp med 1,1 procent.

Med kurslyftet på tisdagen har Lufthansa-aktien gått upp med 30 procent sedan årsskiftet, vilket gör den till en vinnare på en i övrigt svag tysk börs. Dax-index har sedan årsskiftet backat med 10 procent.

Där ligger SAS ordentligt i lä, med ett kursras på 56 procent sedan årsskiftet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons