Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

M vill satsa 600 miljoner på fler kameror

Politik • Publicerad 9 september 2022
Moderaterna vill avsätta 600 miljoner kronor för fler polisiära kameror. På bilden syns hur Malmöpolisen satt upp kameror, högtalare och fjärrstyrd belysning på samma stolpe. Arkivbild.
Moderaterna vill avsätta 600 miljoner kronor för fler polisiära kameror. På bilden syns hur Malmöpolisen satt upp kameror, högtalare och fjärrstyrd belysning på samma stolpe. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Moderaterna vill satsa 600 miljoner kronor på 3 000 nya polisiära kameror fram till 2026. Det skulle innebära en kraftig ökning av antalet kameror jämfört med i dag.

Ett av M:s argument för ökad kamerabevakning är att det kan öka tryggheten. Kameror kan inte ersätta poliser, betonar partiet, men det kan vara ett komplement. De kan vara ett verktyg för att klara upp brott och för att förebygga brott, dessutom kan de spela en viktig roll om det är svårt att få människor att vittna, enligt partiet.

Annons

M vill att kamerorna ska sättas upp i hela landet, men utsatta områden ska vara prioriterade både när det gäller antal kameror och utbyggnadstakt.

I dag har polisen 435 fasta kamerapunkter i landet och 525 pågående installationer. Därutöver finns runt 370 tillfälliga kameror.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons