Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Maffiamedlem gripen efter fotbollsfirande

Italien • Publicerad 6 augusti 2023
En misstänkt maffiamedlem kunde gripas efter att ha fångats på bild med en Napoli-halsduk. På bilden visas ett annat Napoli-firande.
En misstänkt maffiamedlem kunde gripas efter att ha fångats på bild med en Napoli-halsduk. På bilden visas ett annat Napoli-firande.Foto: Alessandro Garofalo/AP/TT

Vincenzo La Porta, en misstänkt maffiamedlem som tros ha nära kopplingar till Camorran, har gripits av polis. Han upptäcktes på bild under ett restaurangbesök på ön Korfu, där han firade att hemmalaget Napoli vunnit Italiens högsta ligamästerskap tidigare i somras.

"Han förråddes av sin passion för fotboll och för Napoli", säger italienska polisen i ett uttalande.

Annons

La Porta finns enligt polisen med på Italiens lista över landets 100 farligaste rymlingarna. På bilden syns han hålla upp en halsduk i hemmalagets himmelsblå färger.

Polisen kunde genom bilden identifiera och gripa mannen, som är i 60-årsåldern och varit på rymmen i 16 år.

Den misstänkta maffiamedlemmen har tidigare dömts i sin frånvaro för bland annat skatteflykt och bedrägeri, enligt polisen. Italien vill nu att mannen utlämnas.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons