Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man död efter fall vid grustäkt

Olyckor • Publicerad 8 februari 2022
En man i 65-årsåldern dog efter att ha fallit vid en grustäkt utanför Hultsfred. Polisen ska utreda hur mannen lyckades ta sig in på området. Arkivbild.
En man i 65-årsåldern dog efter att ha fallit vid en grustäkt utanför Hultsfred. Polisen ska utreda hur mannen lyckades ta sig in på området. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 65-årsåldern dog efter att ha fallit vid en grustäkt i Silverdalen utanför Hultsfred, något som SVT Småland var först med att rapportera om.

– Vi fick in larmet vid 14-tiden efter att en person påträffat mannen. Det är oklart hur det gick till, ingen såg olyckan, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen.

Annons

Grustäkten är en arbetsplats, men den avlidne jobbade inte där. Det är oklart hur han lyckades ta sig in.

– Vi har upprättat en anmälan om arbetsmiljöbrott och vållande till annans död för att se om man har brustit i sina säkerhetsrutiner, men i nuläget är ingen misstänkt.

Platsen där mannen hittades har spärrats av och kommer att undersökas av polisens tekniker under morgondagen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons