Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man häktad för mord i Jordbro

Brott • Publicerad 6 mars 2023
En man har häktats misstänkt för ett mord och ett mordförsök vid pendeltågsstationen i Jordbro. Arkivbild.
En man har häktats misstänkt för ett mord och ett mordförsök vid pendeltågsstationen i Jordbro. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

En 24-årig man har häktats misstänkt för ett mord och ett mordförsök i Jordbro söder om Stockholm , skriver Aftonbladet.

Den 4 januari i år sköts en man i 25-årsåldern till döds vid pendeltågsstationen. Ytterligare en man skottskadades.

Annons

24-åringen greps i torsdags efter att ha varit anhållen i sin frånvaro och häktades i helgen, som skäligen misstänkt.

– Han förnekar brott och blev häktad på den lägre misstankegraden. Jag kan inte kommentera bevisningen men min uppfattning är att det är inte mycket mer än en skälig misstanke, om ens det, säger mannens advokat Frida Wallin, till tidningen.

De senaste månaderna har flera grova våldsbrott inträffat i Stockholmsområdet. Nu utreds om mordet och mordförsöket i Jordbro kan kopplas till andra våldsdåd.

– Vi utreder samband med andra händelser som har skett men det är inget jag kan uttala mig om i tillfället, säger åklagaren Kajsa Lindberg till Aftonbladet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons