Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man häktad för mordförsök i Eskilstuna

Brott • Publicerad 28 juli 2021
En man har häktats för mordförsök i Eskilstuna. Arkivbild.
En man har häktats för mordförsök i Eskilstuna. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En man i 30-årsåldern har häktats, misstänkt för att ha försökt mörda en man i samma ålder med ett stickvapen utanför en mataffär i Eskilstuna i lördags kväll. Den attackerade mannens skador beskrevs inledningsvis som livshotande men han har nu fått lämna sjukhuset, skriver lokala medier.

Den nu häktade mannen anhölls i söndags tillsammans med en kvinna som senare släpptes. Misstankarna mot henne kvarstår, men har försvagats.

Mannen misstänks också för en tidigare misshandel av samme man som skadades i lördags. I januari ska han tillsammans med en annan man ha misshandlat brottsoffret brutalt, bland annat med en hammare, skriver Eskilstunakuriren. Dessutom misstänks han för vapenbrott då polisen i maj upptäckte honom på en gata i Norrköping, beväpnad med ett armborst.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons