Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man lurade till sig en miljon från annonsörer

Brott • Publicerad 6 maj 2022
En man som lurat till sig mer än en miljon kronor från annonsörer döms av Uddevalla tingsrätt till fängelse i tre och ett halvt år. Arkivbild.
En man som lurat till sig mer än en miljon kronor från annonsörer döms av Uddevalla tingsrätt till fängelse i tre och ett halvt år. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

En man i Västsverige döms till fängelse i tre och ett halvt år för att han lurat till sig mer än en miljon kronor från personer som annonserat om att de ville köpa saker.

Mannen svarade på annonserna, och uppgav att han hade saker att sälja. Men de köpvilliga annonsörerna fick aldrig några varor.

Annons

Ett 20-tal personer blev lurade, rapporterar P4 Väst. De flesta försökte köpa olika sorters fordon, eller fordonsdelar.

En man som ville köpa mopeder betalade 43 000 kronor, i omgångar, innan han insåg att han blivit lurad. Den nu dömde mannen hade då flera gånger kommit med ursäkter för att han inte levererat något.

Den dömde mannen hävdar att han haft en stor illegal spelskuld och var utsatt för allvarliga hot. Han döms för grova bedrägerier, och för att han rånat en kvinna i Göteborg.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons