Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man nedknuffad på tunnelbanespår av främling

En man knuffades ned på tunnelbanespåret i Stockholm när ett tåg var på väg mot perrongen.
Kvinnan som var okänd för mannen hölls kvar av vittnen tills polisen kom till platsen.
Brott • Publicerad 3 juli 2022
Polisen kom till platsen och grep kvinnan. Arkivbild.
Polisen kom till platsen och grep kvinnan. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Händelsen inträffade på tunnelbanestationen i Hökarängen i södra Stockholm vid tvåtiden på söndagseftermiddagen, enligt polisen.

– En man har knuffats ned på perrongen av en för honom okänd kvinna, och när han låg på spåret var det ett tunnelbanetåg på väg in på perrongen. Som tur var hann det stanna, och allmänheten hjälpte mannen upp på perrongen. Han skadades i samband med fallet och fördes med ambulans till sjukhus, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

Annons

Kvinnan försökte fly från platsen men hölls kvar av andra personer som befann sig på perrongen, tills polisen kom till platsen och grep henne.

– Hon är frihetsberövad och misstänkt för mordförsök. Sedan ska det utredas hur det har gått till, det ska hållas förhör med mannen och andra vittnen till händelsen, säger Fahlström.

Polisen kan inte uttala sig om vilka skador som mannen ådrog sig i fallet.

– Jag har inga detaljer om skadeläget, det jag vet är att han var vaken och talbar när han fördes till sjukhus, säger Fahlström.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons