Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man sköts till döds av polis

Brott • Publicerad 6 mars 2022
Enligt polisen uppstod en nödvärnssituation i samband med ett ingripande enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård. Arkivbild.
Enligt polisen uppstod en nödvärnssituation i samband med ett ingripande enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man har skjutits till döds sköts av polis i Öckerö kommun väster om Göteborg. Enligt polisen uppstod en nödvärnssituation i samband med ett ingripande enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård.

– Mannen agerar hotfullt mot polisen på plats, som avlossar skott mot mannen som träffas, säger polisens presstalesperson Anna Göransson, som bekräftar att mannen avlidit av sina skador.

Annons

Händelsen inträffade utomhus strax före klockan 11.15 på söndagen. Mannen fördes med ambulans till sjukhus men hans liv gick alltså inte att rädda.

– Platsen där det inträffade är fortsatt avspärrad, en kriminalteknisk undersökning kommer att utföras och man kommer att höra personer som befunnit sig på platsen, säger Göransson.

Händelsen kommer enligt rutin när polis avlossar skott även utredas av särskilda åklagarkammaren.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons