Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Många döda efter skyfall i Kashmir

Kashmir • Publicerad 9 juli 2022
En pilgrim återvänder efter att enorma vattenmassor svept med sig flera tältläger och dödat flera personer i Kashmir.
En pilgrim återvänder efter att enorma vattenmassor svept med sig flera tältläger och dödat flera personer i Kashmir.Foto: Mukhtar Khan/AP/TT

Ett skyfall orsakade att enorma vattenmassor svepte med sig hinduiska pilgrimer på väg upp till en grotta i Himalaya, i den indiskkontrollerade delen av Kashmir.

Minst 16 människor har hittats döda, men mer än 40 personer har rapporterats saknade. Räddningsarbetet pågår fortfarande och siffran för både döda och saknade befaras stiga.

Annons

Runt 10 000 personer campade nära det populära, men avlägsna pilgrimsmålet Amarnath-templet högt uppe i bergen. Hundratals tält sveptes med av vattenmassorna och många personer har skadats och vårdas nu i fältsjukhus som militären satt upp i bergen.

Pilgrimerna vallfärdar upp till en isstod i grottan, som de tror är en inkarnation av den hinduiska guden Shiva. Normalt sett är detta en av de största religiösa högtiderna i Kashmir, men i år begränsas firandet av stora säkerhetsarrangemang.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons