Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Många skjutna på fest i Baltimore – två döda

Många personer har skjutits i samband med en kvartersfest i Baltimore på USA:s östkust.
– En fullständig tragedi som absolut inte hade behövt hända, säger stadens borgmästare Brandon Scott.
USA • Publicerad 2 juli 2023
Avspärrningar i södra Baltimore efter skottlossningen.
Avspärrningar i södra Baltimore efter skottlossningen.Foto: Baltimore-polisen via AP/TT
Baltimores tillförordnade polischef Richard Worley (i vit skjorta i mitten) höll presskonferens vid brottsplatsen.
Baltimores tillförordnade polischef Richard Worley (i vit skjorta i mitten) höll presskonferens vid brottsplatsen.Foto: Baltimore-polisen via AP/TT

Totalt 30 personer skadades i skjutningen och två personer, en 18-årig kvinna och en 20-årig man, har konstaterats avlidna, enligt Baltimorepolisen.

Tre skjutna personer har livshotande skador och vårdas på sjukhus, berättar polisen vid en presskonferens.

Kvartersfest

Annons

Det var strax efter midnatt natten mot söndag, lokal tid, som polisen fick flera samtal om en skottlossning vid ett område i södra Baltimore där det pågick ett slags kvartersfest som kallas "Brooklyn Day". Hundratals personer uppges ha deltagit i festen.

– När polisen anlände hittade vi flera skottskadade offer, sade den lokale polischefen Rich Worley vid presskonferensen.

Det finns inga uppgifter om gripna.

Borgmästare Brandon Scott säger att händelsen åter belyser konsekvenserna och behovet av att hantera spridningen av "illegala vapen på våra gator".

337:e masskjutningen

Inledningsvis meddelade Baltimorepolisen att den hade ryckt ut till vad som beskrevs som en masskjutning.

Under juni månad skedde 22 mord och 54 skottlossningar i Baltimore, enligt lokala mediers sammanställningar. Staden har drygt 600 000 invånare och ligger i delstaten Maryland.

Söndagens masskjutning i Baltimore är den 337:e som inträffar i USA i år, enligt organisationen Gun Violence Archive. Enligt gruppen definieras en masskjutning av minst fyra eller fler dödade eller skadade.

En annan skjutning inträffade också under natten till söndagen på en nattklubb i Kansas där sju personer träffades av skott. Ytterligare två fördes till sjukhus efter att de trampats ned i kaoset.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons