Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Medlande Macron skjuter fram kampanjstart

Frankrike • Publicerad 1 mars 2022
Frankrikes president Emmanuel Macron skjuter fram sina kampanjplaner med anledning av Ukrainakriget. Arkivbild.
Frankrikes president Emmanuel Macron skjuter fram sina kampanjplaner med anledning av Ukrainakriget. Arkivbild.Foto: Francois Mori/AP/TT

Frankrikes president Emmanuel Macron fortsätter att skjuta sina valplaner framför sig, denna gång med anledning av kriget i Ukraina.

Macron har av allt att döma tänkt vänta in i det sista med att avisera sin kandidatur i det franska presidentvalet, som hålls i april. Senast på fredag måste han formellt ha meddelat att han ställer upp.

Annons

Enligt uppgifter som spreds vitt och brett från presidentens parti Republiken på väg (LREM) förra veckan skulle Macron sparka igång valrörelsen med ett stort kampanjmöte i Marseille nu på lördag. En väldig mässhall uppgavs därtill vara bokad.

Men dessa planer ställs in, enligt nya partiuppgifter som återges av många franska medier. Macron sägs ha meddelat sina partikamrater att han behöver lägga fokus på Ukraina.

Enligt uppgiftslämnarna kommer kampanjstarten också behöva bli mer måttfull än tidigare planerat, när den väl sker.

Den första omgången i presidentvalet hålls den 10 april.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons