Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Svag rapport från Meta – ras i efterhandeln

Meta, Facebooks moderbolag, lämnade en svagare delårsrapport för det fjärde kvartalet än väntat, skriver CNBC. Facebook-aktien rasade över 20 procent i efterhandeln.
Ekonomi • Publicerad 2 februari 2022
Facebooks moderbolag Meta lämnade en svag delårsrapport. Arkivbild.
Facebooks moderbolag Meta lämnade en svag delårsrapport. Arkivbild.Foto: Eric Risberg/AP

Som förklaring till resultatet anger bolaget bland annat att det drabbats hårt av inflationen och problem med leveranskedjor hos annonsörerna.

Resultatet per aktie blev 3:67 dollar jämfört med det förväntade 3:84 dollar. Omsättningen var dock något bättre än analytikernas tips, 33,7 miljarder dollar jämfört med 33,4 miljarder dollar.

Annons

Antalet dagliga användare var drygt 1,9 miljarder, också det sämre än vad analytikerna trott.

I sin prognos för det kommande första kvartalet anger Meta att omsättningen landar på mellan 27 och 29 miljarder dollar. Där hade analytikerna trott på över 30 miljarder dollar, enligt marknadsdataföretaget Renifitiv.

I en kommentar till prognosen säger bolaget att man bland annat förväntar sig mer konkurrens om människors tid och att det sker ett skifte mot produkter som inte ger lika mycket intäkter som tidigare.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons