GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Militärövning i jätteformat hålls 2023

Försvar • Publicerad 26 maj 2021
En stor internationell försvarsövning planeras 2023 med fokus på södra Sverige och Gotland. Arkivbild från militärövningen Aurora 17.
En stor internationell försvarsövning planeras 2023 med fokus på södra Sverige och Gotland. Arkivbild från militärövningen Aurora 17.
Foto: Karl Melander/TT

Pandemin satte stopp för den stora internationella militärövningen Aurora 2020 förra våren. Redan då sade Försvarsmakten att den skulle genomföras senare och nu står det klart att det blir 2023, rapporterar Sydöstran.

– Aurora 2023 kommer att genomföras ungefär samma period som Aurora 20 var tänkt, det vill säga i april-maj, med fokus på södra Sverige och Gotland. Men hela landet kommer i olika omfattning att beröras, säger Jonas Svensson, kommunikationschef för Aurora 23, till TT.

Aurora 20 skulle omfatta 25 000 deltagare från totalt 13 nationer och bli den största svenska försvarsövningen på decennier. Mycket är fortfarande oklart när det gäller Aurora 23 då planeringen pågår just nu, berättar Jonas Svensson.

– Precis som den gången har vi inlett en dialog med ett antal internationella partners, inte minst Finland. Men det är alldeles för tidigt att säga i vilken omfattning och vilka internationella partners som deltar.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.