Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Miljardutdelning på Södras stämma

Södras årsstämma beslutade om miljardutdelning till medlemmarna.
SVERIGE • Publicerad 3 juni 2020
Foto: Mattias Mattisson

Det skriver skogs- och papperskoncernen i ett pressmeddelande.

Under onsdagen beslutades Södras stämma att bifalla styrelsens förslag om en utdelning på 1 068 miljoner kronor till medlemmarna. Det motsvarar 43 procent av resultatet före skatt.

Annons

Rörelseresultat för 2019 var 2 582 miljoner kronor.

Sedan tidigare har styrelsen fattat beslut om att inte ansöka om statligt stöd för de korttidspermitteringar Södra har tillämpat under våren.

– Södra står starkt även i oroliga tider och under pandemin har vi fortsatt kunnat leverera samhällsviktiga produkter och tjänster. Som ekonomisk förening står alltid skogsgårdens ekonomi i centrum och det är viktigt att medlemmarna får del av förädlingsvinsten från förra årets leveranser till våra industrier. Därför är det glädjande att stämman fattade beslut om utdelning, säger Lena Ek, som valdes om som styrelsens ordförande, i pressmeddelandet.

Stämman beslutade också om nyval av Kristina Alsér och Magnus Hall till styrelsen.

Matilda OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons