Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Miljoner till viltvård har beviljats

Viltvård • Publicerad 13 februari 2022
Knappt tio miljoner kronor i statligt bidrag till viltvård har beviljats. Arkivbild.
Knappt tio miljoner kronor i statligt bidrag till viltvård har beviljats. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Närmare tio miljoner kronor ur viltvårdsfonden har beviljats i bidrag till fyra olika organisationer, enligt Naturvårdsverket.

Ideella rikstäckande organisationer kan söka organisations- eller verksamhetsbidrag från fonden. Bidragen ska främja viltvård eller andra liknande ändamål som är i linje med jaktlagens syfte.

Annons

Den här gången kom tio ansökningar in på totalt cirka 27 miljoner kronor. Av dem har fyra godkänts. Dessa är Jägarnas riksförbund, som får 8,9 miljoner kronor, Svenska älghundklubben, som får 345 000, Specialklubb för kontinentala fågelhundar, med 300 000 kronor, samt Studiefrämjandets riksförbund, som får 297 600 kronor.

Naturvårdsverket får årligen använda högst 16,8 miljoner kronor till dessa bidrag. De pengar som inte utnyttjas kan användas av verket för andra delar av regeringsuppdraget kring viltvården, eller behållas av Kammarkollegiet i viltvårdsfonden.

Andra ansökningar ska bedömas senare under året.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons