Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Miljonstöd till Bangladesh efter översvämningar

Bistånd • Publicerad 5 juli 2022
Myndigheter har haft svårt att få ut rent vatten och mat till de översvämmade regionerna i Bangladesh. Arkivbild.
Myndigheter har haft svårt att få ut rent vatten och mat till de översvämmade regionerna i Bangladesh. Arkivbild.Foto: Mahmud Hossain Opu

Biståndsmyndigheten Sida ger 13 miljoner kronor i humanitärt stöd till fyra organisationer efter de omfattande översvämningarna i nordöstra Bangladesh.

Pengarna är bland annat ämnade för mat, olika typer av skyddsinsatser och reparation av hus och logi.

Annons

"Vi stödjer organisationer som redan är på plats och som snabbt kan att nå fram till de som behöver det som mest. Vi räknar med att nå fram med hjälp till fler än 120 000 utsatta människor", säger Elisabet Hedin, enhetschef för Sidas humanitära bistånd i ett pressmeddelande.

Översvämningarna i Bangladesh har avlöst varandra under maj och juni och beskrivs som de värsta på 20 år. Totalt har uppåt 7,2 miljoner människor drabbats och flera dödsfall har rapporterats. I dagsläget bedömer FN att över tre miljoner människor är i behov av humanitärt stöd.

Fördelningen av humanitärt stöd

Islamic Relief – 4,5 miljoner kronor

Action Against Hunger – 3 miljoner kronor

Norwegian Refugee Council – 3 miljoner kronor

Rädda Barnen – 2,5 miljoner kronor

Källa: Sida

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons