Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Minst elva döda i nya stormar i Filippinerna

Filippinerna • Publicerad 10 januari 2023
En äldre kvinna i orten Plaridel i provinsen Misamis Occidental bärs bort av den filippinska kustbevakningen. Bilden är tagen på annandagen.
En äldre kvinna i orten Plaridel i provinsen Misamis Occidental bärs bort av den filippinska kustbevakningen. Bilden är tagen på annandagen.Foto: Filippinernas kustbevakning via AP/TT

Minst elva människor har omkommit i stormar i Filippinerna den senaste veckan. Mer regn väntas i områden som redan tidigare genomdränkts av vatten, meddelar myndigheterna.

Flera katastrofala väderhändelser har drabbat delar av Filippinerna sedan julhelgen, då skyfall ledde till översvämningar och jordskred som ledde till 52 människors död och att hundratusentals tvingades lämna sina hem.

Annons

De senaste elva rapporterade dödsfallen räknas sedan den 3 januari, då översvämningsvatten har forsat genom byggnader, raserat vägar och förstört skördar, enligt civilförsvaret.

– Översvämningen tilltar sedan i går, den avtar inte, säger Josh Echano vid räddningsmyndigheten i provinsen Norra Samar.

Filippinerna är ett av de mest sårbara länderna när det gäller klimatförändringar.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons