Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Missing People söker försvunnen man

En man i 50-årsåldern är anmäld som försvunnen. Det sista livstecknen ska ha varit från i onsdags. Nu har Missing People kopplats in i ärendet.
Blekinge • Publicerad 18 september 2023
Missing People letar efter den försvunne mannen i 50-årsåldern.
Missing People letar efter den försvunne mannen i 50-årsåldern.Foto: Mattias Mattisson

På torsdagseftermiddagen anmäldes en man i 50-årsåldern, som försvunnen av sin fru. Detta efter att han inte dykt upp på sitt jobb.

De sista livstecknen från mannen som är hemmahörande i Kronobergs län, ska ha varit från i onsdags vid 16-tiden. Då ska hans mobiltelefon ha varit uppkopplad mot en mast på Hasslö. Efter det upphör spåren efter honom.

Annons

En stor sökinsats inleddes och vid 20.30-tiden på torsdagskvällen avbröts den efter fyra timmar. Mannens båt, en sex meter lång snipa, hittades tom 18 nautiska mil öster om Utklippan och 14 nautiska mil sydväst om Öland.

– Vi var i kontakt med en hypotermiläkare och tidsrymden på att han skulle överleva i vattnet var passerad, sade Mats Rinman, räddningsledare hos sjö- och flygräddningscentralen.

Nu har även organisationen Missing People kopplats in i ärendet.

”Mannen har kort cendré/grått hår och kort skägg. Han är cirka 175 centimeter lång och väger cirka 90 kg. Han var vid försvinnandet klädd i jeans, t-shirt och luvtröja. Har du sett honom eller har du information som kan leda till att han återfinns, ring polisen på 114 14”, skriver Missing People på sin hemsida.

– På söndagen hade vi en intern sökinsats på Hasslö och Aspö. Vi har svårt att se en sökinsats med allmänheten på grund av svåra omständigheter, säger Christina ”Stina” Hjalmarsson, verksamhetsledare på Missing People Blekinge.

Hon berättar att anhöriga och vänner till mannen i 50-årsåldern samt organisationens specialutbildade sökledare och hundar deltog i insatsen.

– Vi hoppas få in tips och iakttagelser från allmänheten. Vår uppgift är att försöka stötta anhöriga, säger Hjalmarsson.

Nanna JamiSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons