Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Misstänkt mordförsök i Skellefteå

Brott • Publicerad 8 juli 2022
En allvarligt skadad minderårig flicka, under 15 år, hittades under torsdagseftermiddagen i ett skogsparti i Skellefteå. Arkivbild.
En allvarligt skadad minderårig flicka, under 15 år, hittades under torsdagseftermiddagen i ett skogsparti i Skellefteå. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En allvarligt skadad minderårig flicka, under 15 år, hittades under torsdagseftermiddagen i ett skogsparti i stadsdelen Morö Backe i Skellefteå.

Larmet kom vid 17.30-tiden och ärendet rubriceras som mordförsök.

Annons

– En minderårig pojke som kan misstänkas vara gärningsman har tilldelats ett juridiskt biträde, säger Lars Persson som är tillförordnad lokalpolisområdeschef.

Polisen uppger att offret och den misstänkte inte är släkt, men vill, av utredningsskäl, i övrigt inte gå in på vilken relation de båda har till varandra eller hur skadad flicka är.

Skellefteåpolisen får under utredningsarbetet förstärkning av polisens avdelning för grova brott i Umeå.

Flickan har förts till Norrlands universitetssjukhus i Umeå för vård.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons