Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mördade kvinna – döms till 16 års fängelse

Brott • Publicerad 18 juli 2023
En man döms till 16 års fängelse för mord. Arkivbild.
En man döms till 16 års fängelse för mord. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man mördade en kvinna i Gävle 2019, vilket ledde till en fällande dom tidigare i vår. Nu skärper hovrätten straffet till 16 års fängelse, rapporterar lokala medier.

Kvinnan hittades med stickskador i en trappuppgång i centrala Gävle, och kom senare att avlida av sina skador. Ärendet såg länge ut att bli olöst, men efter ett antal år kunde nederländsk polis matcha en kniv mot kvinnans skador – vilket ledde till att mannen kunde dömas.

Annons

Mannen är i 40-årsåldern och hade vid tidpunkten för mordet ett förhållande med kvinnan. Han dömdes till 14 års fängelse för mord i tingsrätten, men nu skärper alltså hovrätten straffet till 16 års fängelse.

Mannen är utländsk medborgare och dömdes även till utvisning i tingsrätten. Den delen av domen river dock hovrätten upp, som anser att mannen riskerar att dödas i sitt hemland.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons