Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Moskvabörsen fortsätter hålla stängt

Ekonomi • Publicerad 9 mars 2022
Stängt på Moskvabörsen. Arkivbild
Stängt på Moskvabörsen. ArkivbildFoto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Moskvabörsen fortsätter att vara stängd, meddelar Rysslands centralbank i ett skriftligt uttalande. Däremot kommer den ryska ränte- och valutamarknaden öppnas, enligt beskedet.

Moskvabörsen stängdes dagen efter det att ryska styrkor gått in i Ukraina den 24 februari och har sedan dess varit stängd.

Annons

I handeln på onsdagsmorgonen fortsätter rubeln nedåt till en historiskt låg kurs på 120 rubel per dollar. Det kan jämföras med 75 rubel per dollar vid årsskiftet.

I ett tidigare besked uppgav den ryska centralbanken att Moskvabörsen skulle vara stängd till åtminstone onsdagen den 9 mars.

Ryska depåbevis på Londonbörsen, som handlades även en tid efter Moskvabörsens stängning, har rasat med mer än 90 procent sedan Vladimir Putins Ryssland inledde sitt invasionskrig i Ukraina.

I Sverige finns omkring 90 000 svenska pensionssparare med andelar i Rysslandsfonder för i snitt 55 000 kronor, enligt Pensionsmyndighetens fondtorg.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons