Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

MQ ansöker om konkurs

Klädkedjan MQ, den sista tiden med namnet MarQet, ansöker om konkurs - kedjan har tre butiker i Blekinge.
Blekinge • Publicerad 16 april 2020
MQ Holding ansöker om konkurs.
MQ Holding ansöker om konkurs.Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT

Klädbolaget MQ Holding ansöker om konkurs. Beslutet grundar sig på en kraftigt minskad försäljning på grund av coronakrisen.

"Styrelsen bedömer att förutsättningarna för att fortsätta bedriva MQ:s verksamhet väsentligt försämrats", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

Bolaget hade redan före krisen en finansiellt ansträngd situation och de kostnadsbesparingar som genomförts har inte räckt. Redan i november pekade branschanalytiker ut MQ som ett bolag som riskerade att gå samma öde till mötes som JC.

MarQet finns på tre ställen i länet, i Karlskrona, Karlshamn och Sölvesborg. Samtliga butiker kommer att stänga under dagen.

– Vi har inga besked att ge i nuläget vad som ska hända, mer än att butiken idag är stängd, säger Caroline Götesson som tillsammans med sin man Christer driver butiken i Sölvesborg sedan många år.

TT
Jörgen KlinthageSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons