Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Musk dumpar Tesla-aktier

Ekonomi • Publicerad 15 december 2022
Elon Musk har återigen gjort sig av med en stor post aktier i elbilstillverkaren Tesla. Arkivbild.Foto: Patrick Pleul/AP/TT

Elon Musk har i veckan sålt nästan 22 miljoner aktier i elbilstillverkaren Tesla för 3,58 miljarder dollar (motsvarande 37 miljarder kronor), visar handlingar från USA:s finansinspektion SEC. Försäljningen ägde rum den 12 till 14 december.

Därmed minskar Tesla-grundarens ägarandel i elbilstillverkaren till omkring 13 procent. Han är fortfarande största ägare.

Annons

Tesla-aktien har sedan årsskiftet rasat med 55 procent och Musk förlorade nyligen sin position som världens rikaste person i Bloombergs rankinglista – bland annat kopplat till miljardärens köp av det sociala nätverket Twitter för 44 miljarder dollar.

För att finansiera Twitter-affären sålde Musk i två omgångar aktier i Tesla för mer än 15 miljarder dollar. Han påstod sedan att han var klar med försäljningen av Tesla-aktier. Trots detta klämde han in en försäljning för 3,95 miljarder dollar i november inför den senaste omgången nu i veckan.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons