Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Något ökad aktivitet i brittisk industri i maj

Ekonomi • Publicerad 1 juni 2020
Som flera andra europeiska länder märks en något ökad aktivitet inom brittisk industri i maj, jämfört med april. Arkivbild.
Som flera andra europeiska länder märks en något ökad aktivitet inom brittisk industri i maj, jämfört med april. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Tillverkningsindustrin i Storbritannien är fortfarande rejält påverkad av effekterna av coronapandemin. Samtidigt visar inköpschefsindex för industrin (PMI) på en uppgång i maj, jämfört med månaden före.

I maj steg PMI till 40,7 i Storbritannien, enligt definitiva data från IHS Markit. Det kan jämföras med i april då index var nere på 32,6.

Annons

Ett indextal över 50 indikerar tillväxt medan ett indextal under 50 innebär nedgång.

Även om aktiviteten i industrin fortsatt är på låga nivåer är det flera länder i Europa som visar samma tendenser som i Storbritannien, med en vändning från bottennivåer. Det gäller såväl i Sverige som i Europas största ekonomi Tyskland och EU som helhet, när man tittar på inköpschefsindex för maj.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons