Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nära 60 döda efter monsunregn i norra Indien

Indien • Publicerad 14 augusti 2023
Räddningsarbetare söker efter människor som befaras vara instängda efter ett jordskred i staden Shimla i delstaten Himachal Pradesh.
Räddningsarbetare söker efter människor som befaras vara instängda efter ett jordskred i staden Shimla i delstaten Himachal Pradesh.Foto: Pradeep Kumar/AP/TT

Minst 50 människor har omkommit det senaste dygnet efter skyfall i Himachal Pradesh i norra Indien, enligt officiella siffror. I centralorten Shimla kollapsade ett tempel och nio dödsoffer bärgades ur rasmassorna.

Ytterligare åtta människor har sedan i fredags omkommit i den intilliggande delstaten Uttarakhand.

Annons

Det kraftiga monsunregnet har utlöst jordskred och översvämningar som raserat vägar och byggnader och förstört broar i de bergiga delstaterna. Tusentals människor är strandsatta och elförsörjningen bristfällig.

Sukhvinder Singh Sukhu, chefsminister i Himachal Pradesh, säger till lokala medier att dödstalen i delstaten kan stiga ytterligare eftersom det fortfarande saknas omkring 20 personer som befaras befinna sig under rasmassorna.

Under juli omkom över hundra personer i norra Indien till följd av det extrema monsunregnet. Hällregn och översvämningar är vanligt förekommande under monsunperioden, som infaller mellan juni och september. Men i år har det fallit ovanligt mycket regn.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons