Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Netanyahu från sjukhuset: Mår bra

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu fördes på lördagen till sjukhus. Några timmar senare hälsade han i ett videomeddelande att han mår "mycket bra".
Israel • Publicerad 15 juli 2023
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har förts till sjukhus. Arkivbild
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har förts till sjukhus. ArkivbildFoto: Abir Sultan/AP/TT

Netanyahu fördes till akutmottagningen på Sheba-sjukhuset nära Tel Aviv i sin egen bil på lördagseftermiddagen, efter att ha känt sig yr.

I uttalanden från premiärministerns kansli sägs att han mår bra och att en första bedömning tyder på uttorkning. Netanyahu ska genomgå ytterligare tester på läkarnas inrådan.

Annons

I videoklippet säger den 73-årige premiärministern att han tillbringat tid i solen med sin hustru utan huvudbonad och vatten. Det var inte bra, medger han och uppmanar sina landsmän undvika solen och dricka mycket vatten under värmeböljan som drabbat landet.

Hans kansli meddelade senare att han skulle stanna kvar på sjukhuset under natten, på läkarnas rekommendation. Därför flyttas söndagens regeringsmöte fram till måndag.

Netanyahu har varit premiärminister i Israel i flera omgångar. Han leder för närvarande en koalitionsregering som tillträdde i december förra året. Den har beskrivits som den mest högerorienterade och extrema i Israels historia och dess omdaning av rättssystemet har mötts av stora protester.

Netanyahu är också föremål för en rättsprocess där han står åtalad för korruption.

I oktober förra året fick han tillbringa en natt på sjukhus efter att ha känt sig dålig. Det förklarades med att han hade fastat i samband med högtiden Yom Kippur.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons