Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nio åtalas efter mord och mordförsök i Söderhamn

En man i 25-årsåldern sköts ihjäl och en annan ung man skottskadades svårt i Söderhamn i fjol.
Nu har tre män i 20-årsåldern åtalats för mord och mordförsök, rapporterar SVT Nyheter Gävleborg. Ytterligare sex personer åtalas för andra grova brott.
Brott • Publicerad 15 mars 2023
Totalt har nio personer åtalats vid Hälsinglands tingsrätt misstänka för mord, mordförsök och andra grova brott. Arkivbild.
Totalt har nio personer åtalats vid Hälsinglands tingsrätt misstänka för mord, mordförsök och andra grova brott. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var sent på kvällen den 28 februari i fjol som polisen larmades om en skjutning i Söderhamn. En av de två skjutna personerna, en man i 25-årsåldern, avled av sina skador. Den andra, en man i 20-årsåldern, skadades svårt.

Tre män i 20-årsåldern har nu åtalats misstänkta för mord och mordförsök. Enligt åtalet ska en av dem ha avlossat skotten, men alla befann sig på platsen, skriver SVT Nyheter Gävleborg.

Annons

Enligt åklagaren ska mordet ha planerats av tre andra män som ett led i att underlätta narkotikaleveranser och männen åtalas därmed för anstiftan till mord. Innan brottet ska de bland annat ha provskjutit vapen i en lokal, dit en av de misstänkta hade koppling.

– Det har stora likheter med ett gängmord, säger åklagare Christer Sammens, till SVT.

Åtalet, som väcktes vid Hälsinglands tingsrätt, omfattar sammanlagt nio personer. En kvinna åtalas för grovt skyddande av brottsling då hon ska ha hjälpt de misstänkta att fly.

De övriga personerna som åtalats misstänks bland annat för grovt vapenbrott och stämpling till grovt narkotikabrott.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons