Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Norge: Hålla avstånd inte längre nödvändigt

Norge slopar i stort sett alla coronarestriktioner, meddelar statsminister Jonas Gahr Støre på en pressträff.
Norge • Publicerad 12 februari 2022
Jonas Gahr Støre vid pressträffen.
Jonas Gahr Støre vid pressträffen.Foto: Beate Oma Dahle/NTB/TT

Det innebär bland annat att man tar bort det generella rådet att hålla avstånd på allmänna platser och att man nu kan gå på barer, konserter och åka i kollektivtrafiken som vanligt, före pandemin.

– Att hålla avstånd är inte längre nödvändigt, säger statsministern.

Annons

Den 1 februari lättade Norge rejält på flera av landets rekommendationer och allmänna råd. Detta efter bedömningen att pandemin gått in i en ny fas i och med omikronvarianten, samtidigt som många invånare i Norge har vaccinerat sig mot covid-19. Regeringen behöll dock rekommendationen att hålla en meters avstånd och att bära munskydd i butiker och i kollektivtrafiken om man inte kunde undvika trängsel.

Nu tas alltså även de rekommendationerna bort.

– Nu kan vi umgås som tidigare i utelivet, på kulturarrangemang och andra sociala tillställningar, och på väg till jobbet, på bussen, tåget och färjan, säger Jonas Gahr Støre.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons